De week van de Jukebox Classics vanaf 21 augustus

Als opening van het nieuwe radioseizoen houden we ook dit jaar weer een week van. Dit keer de Week van de Jukebox Classics. Dat bestrijkt de periode 1955 tot ongeveer 1965.

Van maandag 21 augustus 09.00 uur tot zaterdag 26 augustus 10.00 uur staan vrijwel alle programma's in het teken van deze periode waarin de wereld totaal anders was al nu. TV was er nog maar mondjesmaat en de radio nam de centrale plaats in in de huiskamers. Terwijl de jeugd steeds meer naar rock 'n roll ging luisteren werd er door de ouders alleen maar hoofdschuddend gereageerd, want rock 'n roll muziek was heidens.

Heemskerk FM probeert de tijdsgeest van toen gedurende deze week weer terug te halen met namen als Elvis Presley, Bill Haley, Chubby Checker, Buddy Holly, Cliff Richard, Roy Orbison, Bobby Vee, The Shadows, Paul Anka en vele anderen. De radio zal kraken en piepen. De pettycoats kunnen weer gestreken worden, de vetkuiven weer in de gel, en de oude Amerikaanse Cadillacs kunnen weer door de wasstraat.

Put your dancing shoes on and let's go back to the old days!

Maandag t/m donderdag is er tussen 22.00 en 23.00 een uur lang een opname van Alan Freed (de Joost den Draaier / Edwin Evers van Amerika uit die gouden jaren 50). Op vrijdagavond 25 augustus start onze befaamde nacht, waarin verschillende radio jocks de gehele nacht doordraaien tot 10.00 uur.

Dit jaar hebben we op vrijdagavond tussen 20.00 en 02.00 ook een afsluitende jukebox rock 'n roll dance night in Café Lokaal. Dress code: Fifties style... Kom ook en vier dat feestje met ons mee.

De week van de jukebox classics is van maandag 21 augustus 09.00 tot zaterdag 26 augustus 10.00 uur te beluisteren op Heemskerk FM. Mede mogelijk gemaakt door The Original Jukebox Company te Cruquius en Stichting Goed voor Elkaar in Heemskerk.